سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آثار وبرکات معرفت (56) دوری جستن از کارهای بیهوده (5)

                                                      بسم الله الرحمن الرحیم

 

    نکته دیگرى را که نباید از یاد برد، استفاده شیطان از این فرصت غفلت، براى گمراهى افراد است ؛ به این معنا که بهترین فرصت براى گمراهى بندگان خدا زمانیست که بنده، از یاد مولایش غافل شود، در آن وقت است که شیطان فرصت را غنیمت دانسته وافراد را گمراه مى‏کند. حتّى اگر این غفلت، یک لحظه باشد او با شیطنتى که دارد، مى‏تواند در همان فرصت کوتاه، انسان را نابود کند.لذا این دعائى که در آن ازخداوند تبارک وتعالى مسئلت مى‏شود که حتّى به مقدار یک چشم برهم زدن هم ما را به خودمان وا نگذار:«الهى لاتکلنى نفسى طرفة عین ابدا» یکى از دلائلش همین است که حتّى اگر یک لحظه ،انسان به خود، وا گذاشته وغافل از یاد خداوند شود،شیطان او را در همان زمان، هلاک کرده و اهل آتش مى‏نماید.

 

نکته دیگر این که آن خطرى است که متوجّه مؤمنین مى‏شود؛ به این بیان :بعضى از آیات عذاب که در قرآن آمده ، مربوط به کفّار ومشرکین مى‏باشد وممکن است کسى بگوید که این آیه، شامل‏ حال ما نمى‏شود، زیرا ما کافر ومشرک نیستیم. امّا این آیه ‏اى که مربوط به غافلین آمده، آیه ‏اى نیست که کسى بتواند به راحتى از کنار آن بگذرد وخودش را از آن جدا کند؛ به این معنا که من اطمینان دارم که این حالت، در من پیدا نمى‏شود واین آیه شامل حال من نمى‏گردد، بلکه تاریخ نشان داده که عدّه ‏اى بوده که در ابتداى امر، وارسته وموحّد بوده ‏اند، امّا در اثر غفلت، به دام شیطان افتاده و به عذاب ابدى گرفتار شدند،مانندکسانى که از فرمان مولاالموحّدین امیرالمؤمنین ( علیه‏ السلام )سرپیچى کردندودر مقابل ‏اوایستادند وخود را به عذاب ابدى گرفتار ساخته وکسانى که در واقعه کربلا در مقابل سیّدالشّهداء( علیه‏ السلام ) شمشیر کشیدند و.... این خطرى است که همه را تهدید مى‏کند.

 

     غفلت، موجب لغویّت اعمال

 

   با ذکراین نکات، روشن شد که غفلت، بزرگترین خطرى است که انسان را تهدید مى‏کند ولذا در اسلام دستوراتى در غالب تذکّر آمده تا بندگان، دچاراین دام شیطانى نگردند.

 یکى از عواملى که موجب مى‏شود تا بشر به کارهاى بیهوده روى آورده و گرفتار اعمال لغو وعبث شود،حالت غفلت است ؛ لذامؤمنین باذکر و یاد خداوند تبارک وتعالى وبااستعانت واستمداد جستن وکمک خواستن از او وبااستعاذه وپناه بردن به اواز شرّ شیطان وهواى نفس،برآنندکه دچار غفلت نشده وشیطان آنان را به کار لغو گرفتار نکند. البته بیان مشروح این موضوع در جزوه‏ اى که درباره تذکّر واهمیّت آن نگاشته شده ،آمده که امید است، مقدمات چاپ آن فراهم گردد( انشاءاللّه تعالى).