سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بمناسبت شهادت امام محمدتقی الجواد (سلام الله علیه (قسمت سوم ) پن

                                             بسم الله الرحمن الرحیم

قال ابوجعفر محمد بن علی التقی الجواد :

« المومن یحتاج الی ثلاث خصال، توفیق من الله وواعظ من نفسه وقبول ممن ینصحه»

 

وقبول ممن ینصحه

خصلت سومی را که حضرت به آن اشاره کردند،پند پذیر بودن است

باز با کمی تأمل  آن معنا شرط در این خصلت هم می باشد به این معنا که تا زمانی انسان پذیرش موعظه ونصیحت وپند را دارد که دارای تقوا باشد اما اگر انسان بی تقوا شد دیگر مصداق این آی? کریمه می شود:«صمُ بکم ُ عمیُ فهم لایرجعون»  «کور وکر ولال وغیر قابل برگشت » می شود؛زیرااز آثار تخریبی گناه این است که انسان را کوروکرولال ودیوانه می کند واین از آی? قرآن استفاده می شود :

«ولقد ذرأنا لجنهم کثیرا من الجن والانس لهم قلوب لایفقهون بها ولهم اعین لایبصرون بها ولهم اذان لا یسمعون بها اولئک کالانعام بل هم اذلواولئک هم الغافلون  »=«ومحققابسیاری از جن وانس را برای جهنم واگذاریم چه آن که انها را دلهائیست بی ادراک ومعرفت ودیده هائی بی نور بصیرت وگوشهائی نا شنوای حقیقت آ نها مانند چهار پایانند بلکه بسی گمراه ترند  آنها همان مردمی هستند که غافل شدند » سور? انعام /آی? 179

 گوش اگر گوش من و ناله اگر ناله توست   آنچه البته به جایی نرسد البته آن فریاد است 

اگر تقوا بود واعظ برونی هم اثر میکند 

اگر روایت امام جواد(سلام الله علیه )  را بخواهیم در یک جمله خلاصه کنیم  این است که :مومن احتیاج به تقوا دارد

قربان جلال ومقامش آقا بیشتر از 25 سال از عمر مبارکشان نگذشته بود که ام الفضل ملعونه همسر شان به دستور معتصم عباسی لعنة الله علیه حضرت را بازهرمسموم کرده وبه شهادت رسیدند سالروز شهادت آن امام همام را که در روز آخر ماه ذوالقعدةالحرام می باشد را به پیشگاه ولی الله الاعظم منجی عالم بشریت ،حضرت حجة بن الحسن العسکری ارواحناه لتراب مقدمه الفداه تسلیت عرض نموده وتعجیل در ظهورش را از درگاه حضرت باری تعالی خواهانیم  « اللهم عجل لولیک الفرج  والعافیة والنصر واجعلنا من اعوانه وانصاره ومن المستشهدین بین یدیه»

خداوند متعال در دنیا  زیارتش را ودر آخرت شفاعتش رانصیب ما بفرماید آمین یارب العالمین

 


بمناسبت شهادت امام محمد تقی الجواد (سلام الله علیه ( واعظ درونی

  •  

         بسم الله الرحمن الرحیم

قال ابوجعفر محمد بن علی التقی الجواد :

« المومن یحتاج الی ثلاث خصال، توفیق من الله وواعظ من نفسه وقبول ممن ینصحه»

خصلت دوم

واعظ درونی؛نفس لوامه  یا وجدان

دومین خصلتی را که حضرت به آن اشاره فرمودند ،داشتن واعظ درونی که  به آن نفس لوامه یا وجدان می گویند .

تمام انسانها از این نعمت الهی برخوردار هستنداماکسانیکه تقوا ندارندبه تدریجاین سرمایه را از دست میدهند وبه بیانی دیگر  اگر کسی بخواهدازاین نعمت الهی بهره مند باشدوبرای او باقی بماندلازمه اش این است که تقوا را پیشه کند زیرا آفت این خصلت، گناه ومعصیت است اگرانسان مرتکب گناه بشود در اثرتکرار گناه واعظ درونی ووجدان او از بین می رودبه عنوان مثال اگر یک سنگ منقوشی را در معرض عبورومرورافراد قرار دهند هر قدر هم که آن سنک ، سخت ومحکم باشد در اثر راه رفتن روی آن ، نقش های روی آن محو می شود ،اما اگر خواسته باشند نقش های برجسته ونوشته های روی سنگ آسیبی نبیند لازمه اش این است که ازرفت وآمد وپا گذاشتن روی آن جلوگیری کنند در غیر این صورت در اثر راه رفتن روی آن سائیده می شودحال مسئل? وجدان هم همین حکم را دارد اگرکسی بخواهد از این خصلت بهره مند باشد بایداز او مراقبت کند وتنها نیرویی که می تواند آن را حفظ کندداشتن تقوامی باشد؛زیرا انسانی که تقوا ندارد در اثر ارتکاب گناه ومعصیت دیگر برای آن وجدانی باقی نمی ماند،مانند کسانی که در اثر خوردن مال حرام دیگربی تفاوت به حق الناس می شوند ویا در اثر غیبت کردن ودروغ گفتن و...دیگربرایشان وجدانی باقی نمی ماند لذا از کلام درر بار امام نهم حضرت امام محمد تقی الجواد (سلام الله علیه )این گونه استفاده می شود که با ید تقوا را پیشه کند تا از این خصلت بهره مند بشود .


بمناسبت شهادت امام محمد جواد (سلام الله علیه ) توفیق الهی (قسمت

 

بسم الله الرحمن الرحیم

قال ابو جعفرالثانی علیه السلام:

الْمُؤْمِنُ یَحْتَاجُ‏إِلَى‏ثَلَاثِ‏خِصَالٍ‏ تَوْفِیقٍ مِنَ اللَّهِ وَ وَاعِظٍ مِنْ نَفْسِهِ وَ قَبُولٍ مِمَّنْ یَنْصَحُهُ.

{بحار الأنوار (ط - بیروت)       ج‏75       358       باب 27 مواعظ أبی جعفر محمد بن علی الجواد صلوات الله علیه   ص : 358}

در آستانه شهادت حضرت جواد هستیم که اختلافی هم در روز شهادتش نیست که فقط همین روایت بر شهادت داریم

به همین مناسبت اشاره ای به روایت از ایشان متذکر میشویم

حضرت امام محمد تقی الجواد (سلام الله علیه ) می فرماید که مومن به سه خصلت احتیاج دارد

اول: توفیق الهی

دوم :واعظ درونی یا وجدان ونفس لوامه

سوم : پذیرش یند ونصیحت از دیگران .

شرح وتفسیر

منظور ازتوفیق الهی چیست ؟

بعضی بر این باورند که هر عملی را که انسان عاجز از انجام آن باشد آن خود بی توفیقی است در حالی که بی توفیق کسی است که با وچود مقدمات برای انجام کاری آن کار را انجام نمی دهد اما کسی که مقدمات برای او فراهم نیست وقادر به انجام کاری نمی باشد را بی توفیق نمی گویند .

بیان مطلب

اگرکسی امکانات برای انجام یک عمل صالح را در اختیار دارد به عنوان مثالهم سرمایه دارد وهم از سلامت جسم بر خوردار است وهم راه باز است واستطاعت هم دارداما به زیارت نمیرود  این رابی توفیق مینامند اما کسانی که یا تهی دست هستند ویااز سلامت جسم بر خوردار نیستند ویا استطاعت ندارند ویا راه برای آنان مسدود است ودر یک کلام نمی توانند اقدام به آن کار بکنند این گونه افراد رابی توفیق نمی نامند وبه بیان دیگر این که کسانی که می توانند کاری را انجام بدهند ونمیدهندبی توفیقنداما کسانی که میخواهندکاریراانجام بدهند اما نمی توانند به آنها بی توفیق نمیگویند .گاهی انسان همه چیز دارد پول  سواد وقت اختیار ولی توفیق ندارد همه جامیرود ولی حال عبادت ندارد حتی عبادات ساده.

اگر خدا بخواهد توفیق را از کسی بگیرد حال عمل را از او میگیرد که بحث دامنه داریست که این مجال جای بحث نیست فقط اشاره کنیم توفیق باید از طرف خدا داشته باشد.

ادامه دارد ..


زیارت امام رضا (سلام الله علیه )ازافضل شعائر

                                        بسم الله الرحمن الرحیم

              الحمدالله رب العالمین و الصلوه و السلام علی سیدنا محمد و آله الطاهرین

                السلام علی  من امر اهله و عیاله بالنیاحة علیه قبل وصول القتل الیه

در آستانه شهادت امام هشتم هستیم در باره زیارت امام هشتم اشاره شد که ثواب زیارت و سفارش به زیارت امام که یکی از امتیازات زیارت امام هشتم از شعائر شیعه است و زیارت امام هشتم عزت برای شیعه است یعنی هر چه زائرین امام بیشتر باشد عزت شیعه تمام میشود

در اسلام ما مسئله ای داریم به اسم شعار هرچی که درغالب  شعار قرار گرفت ثواب مضاعف به خاطر همین مطلب پیدا میکند

مثل نماز که خود مستحب است ولی وقتی که جماعت شد ثوابش بیشترمیشود که در عنوان شعار واقع شده

کل واجبات ازشعائر است ولذا دستور داریم که بصورت شعار انجام بشود و آنقدر مسئله شعار مهم است که جایی که قرار باشد علنی بشود ممکن است که دچار ریا شود ولی میفرماید که علنی بشود ولی مواظب باشید ریا نشود

اما عمل مستحبی مثل نوافل یا صدقات اگر بگوید من تحت تاثیر قرار نمیگیرم اگر علنی هم انجام شود ریا نمیگیرم و در روح من اثری ندارد، اما ما در این مورد سفارش به علنی خواندن نداریم بلکه برای مخفی بودن سفارش داریم یعنی خود مخفی انجام دادن این عمل مطلوب است

اگر عنوان شعار پیدا کرد چه مستحب و چه واجب با اینکه در خطر ریا قرار بگیرد اما باز سفارش به علنی شدن آن داریم

مثل نماز جماعت یا روضه امام حسین (علیه السلام)

خمس را علنی کنید و بگویید که خمس میدهم و اشاعه دهید ولی در عنوان صدقه مستحبی سفارش به مخفی بودن داریم


زیارت امام رضا (سلام الله علیه ) از افضل شعائر

 

                                        بسم الله الرحمن الرحیم

 اهمیت وجایگاه شعائر در اسلام 

قال الله تبارک وتعالی:«ومن یعظم شعا ئر الله فانها من تقوی القلوب لکم فیها منافع ...»سور?حج آی?/32

 شعائر در اسلام از اهمیت بالائی بر خوردار است که به بعضی ازآن اشاره می شود

عبادت وانجام کارهای نیک  هر چه مخفی ترباشد بیشترمطلوب مگر در مواردی که ازشعائرمحسوب شود به عنوان مثال: نمازشب از امور عبادی است که لطف آن درپنهان بودن ازدید دیگران است اما همین نماز وقتی  عنوان فریضه پیدا می کند ازشعائر می شودولطف آن در آشکارا بودن است لذا در بار? اقام? فرائض سفارش شده است که آن راآشکارا برپا دارید وبه جماعت بخوانید ودر مسجد اقامه کنید وبرای هرکدام پاداش های بی شماری دراحادیث حضرات معصومین (سلام الله علیهم )آمده است .

نکت? دیگر  با این که انجام شعائر در معرض آفت بسیار خطرناکی مانند ریا می باشد مع الوصف سفارش در انجام شعائرومراقبت نمودن از این که دچارریا نشود .

بیان مطلب

ریا آفت بزرگی برای عبادات به شمار می رود به طوری که اگر دریک عمل عبادی مانند نمازیک آن ریا پیدا شودموجب بطلان آن نماز می شود چون ریاازشرک پیدا می شودکه در جای خود باید به آن اشاره شود  امابایدمومن تلاش کند وبا نفس خود مبارزه کند وشعائر را آن گونه که در اسلام سفارش شده استانجام دهد واجازه ندهد تا ریا در آن پیدا شودوبه زعم خودکه اگرمن این عمل را که از شعائراست انجام دهم ترس آن را دارم که ریا پیدا شود وبه این بهانه از انجام شعائر خودرا باز دارد وآن را ترک کند به طورمثال بگوید اگر به نمازجماعت در مسجد بروم ممکن است ریا بشودواین فریضه را در منزل بخواند که این کارصحیح نیست بلکه بایدبا نفس خودمبارزه کرده واجازه ندهد تا حالت ریا در او پیدا شود نه این که نمازجماعت که از شعائر است را ترک کند واین خودنمونه ای دیگر ازاهمیت شعائراست .

ادامه دارد